Το 1966 το Καρναβάλι της Πάτρας εμπλουτίστηκε με νέα εκδήλωση που υπήρξε αποφασιστική για την επιβίωση και την εξέλιξή του. Πρόκειται για το «κυνήγι του αποκριάτικου θησαυρού», που γίνεται με αυτοκίνητα Ι.Χ.

Στο πρώτο «κυνήγι Θησαυρού» που έγινε το 1966 ίσχυαν οι εξής όροι: 1) Η συμμετοχή ήταν ελεύθερη. 2) Δεν είχε σημασία η καρναβαλική διακόσμηση των αυτοκινήτων. 3) Στο πλήρωμα κάθε αυτοκινήτου έπρεπε να μετέχουν δύο γυναίκες ντυμένες η μία με μαύρο ντόμινο και η άλλη με μαγιό μπικίνι. 4) Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε ν’ απαντήσουν σε ερωτήματα και να προσκομίσουν αντικείμενα σύμφωνα με οδηγίες που θα λάβαιναν ραδιοφωνικώς. Την οργάνωση του παιγνιδιού είχε αναλάβει η Επιτροπή των εορτών, με τη συνεργασία του ραδιοσταθμού Πατρών, της ΕΛΠΑ και της εταιρείας «Σελλ». Τα θέματα εκφωνούσε από το ραδιοσταθμό ο κομφερασιέ Νίκος Μαστοράκης.

Το παιγνίδι έγινε στις 12 Φεβρουαρίου, Κυριακή των Απόκρεω από τις 5 ως τις 8.30 μ.μ. Πήραν μέρος 150 αυτοκίνητα Ι.Χ. από την Πάτρα, την Αθήνα και άλλες πόλεις. Ξεκίνησαν από το χώρο του Τελωνείου και τερμάτισαν στην πλατεία Τριών Συμμάχων, χωρίς να έχει σημασία η σειρά τερματισμού.
Οι διαγωνιζόμενοι αναγκάστηκαν να γυρίζουν απάνου-κάτου μέσα κι έξω από την πόλη έως ότου συγκεντρώσουν τα ζητούμενα αντικείμενα. Μεταξύ αυτών ήταν τρία φτερά άσπρης κότας, ένα ζευγάρι χειροπέδες, ένα γυάλινο μάτι, δίσκος γραμμοφώνου με το τραγούδι «κομπαρσίτα» κ.α. Επίσης ζητήθηκε από τους διαγωνιζόμενους να μετρήσουν πόσα δένδρα υπάρχουν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Όλα τα πληρώματα το βράδυ πήραν μέρος σε μπαλ-μασκέ στο «Βίλλυ Παρκ», όπου απονεμήθηκαν τα βραβεία, διάφορα δώρα συνολικής αξίας 40.000 δρχ. Στις συντροφιές (πληρώματα αυτοκινήτων) που βραβεύτηκαν επικεφαλής ήταν οι Ν.Κοσμόπουλος, Απ.Κούκος, Άλκης Στέας (εκ Θεσσαλονίκης), Δημ. Κέμος, νικ.Αντύπας, Γ.Πραπόπουλος, Γ.Αποστολόπουλος, Νικ.Μπουρσινός, Γ.Γκουτζούρης, Γ.Μπάτος και Μεγ.Νικόπουλος. Ο Άλκης Στέας από το επόμενο έτος έγινε ο ασυναγώνιστος, για πολλά κατά σειρά χρόνια, παρουσιαστής του παιγνιδιού.